Welkom op de pagina van John Gaasbeek!
 
John Gaasbeek In 2000 trad John toe tot The Buffoons, de toenmalige leden waren o.a. Gerard en Ely van Tongeren, Henk Bruinewoud, Koos Wiekenkamp en Don Biesbroek. John vervangt op dat moment de vertrekkende Toon Oude Bos.

In 2004 verlaat John (tijdelijk) de band, zijn plaats wordt ingenomen door Gert Timmerman jr.

April 2005, door het plostelinge en onverwachtse afscheid van Ely van Tongeren, doen The Buffoons een beroep op John om - eerst tijdelijk, maar later definitief - Ely's plaats in te nemen als bassist en zanger van de hoge stemmen.
Sindsdien is hij weer een vast bandlid, alsof hij nooit is weggeweest.

John mag toch wel (zeker op muzikaal gebied) als één van de drijvende krachten achter The Buffoons genoemd worden.
Biografie
 
John werkte al in 1963 als pianist in nachtclubs en begeleidde muzikaal cabaretvoorstellingen. Hij deed conservatorium met als hoofdvak piano.

Van 1972 tot 1976 maakte hij deel uit van de bekende Twentse groep Teach-In waarmee hij in 1975 het songfestival won.

Na Teach-In deed John veel radio & tv werk, maakte o.a. deel uit van het orkest van Freddy Golden, het VARA dansorkest, en de begeleidingsband van Balloon. Vaak werd er gewerkt bijv. met Lee Towers.

Van 1990 tot 2000 had John zijn eigen Trio John Gaasbeek.

Vanaf 2000 maakt John (met een kleine onderbreking) deel uit van The Buffoons. Daarnaast heeft hij zijn eigen studio, produceert cd's en arrangeert werken voor div. Nederlandse artiesten zoals bijv. Frans Bauer, Lee Towers, Gordon, René Froger, Glennis Grace etc.

Zie voor meer info over John: www.gaasbeek-gaasbeek.nl.