Welkom op de pagina van Joop Kiewiet!
 
Joop Kiewiet Hoewel Joop ook een 'kind van de sixties' is, kende hij The Buffoons in die tijd slechts van een paar bijgewoonde optredens en een stuk of wat singles. Zelf speelde hij in dit periode gitaar in diverse Rock en R & B bandjes in Zwolle.

In 2004 trad hij toe tot The Buffoons, toen nog met o.a. Ely van Tongeren en Don Biesbroek.
Hij werd destijds de vervanger van Gert Timmerman, die in The Buffoons niet echt zijn draai kon vinden.
Joop voelde zich daarentegen meteen bij zijn 'leeftijdsgenoten' thuis, voor hem was het een nieuwe gewaarwording om niet langer meer de alleroudste van de band te zijn.....

Naast keyboards speelt hij in diverse nummers (acoustisch en electrisch) gitaar.
Voor hem was dat een hernieuwde kennismaking met het instrument dat hij al vele jaren niet meer had aangeraakt.
Biografie
 
Joop begon serieus met het muziekmaken in het pre-sixties tijdperk in een (schrik niet) Hawai orkestje, compleet met slingers en een echte Hawaiin gitarist....
Daarna, in zijn teenerjaren speelde hij met wisselend succes in diverse (Rhythm &) Blues bandjes in Zwolle.
Naast het bandgebeuren nam hij demo's op met André Groote (GeeBros, Cryin' Wood en Airbubble, platenproject met Hans Vermeulen) en diens neef Peter Schaap (Adem Mijn Adem, werkte mee aan 2 albums).

Op zijn 30e stapte hij over op keyboards omdat hij vreesde - wegens gebrek aan een fatsoenlijke zangstem - als gitarist niet meer aan de bak te zullen komen.
Vanaf die tijd is Joop steeds beroepsmatig bezig geweest met muziek, speelde in diverse bandjes en orkesten, waaronder o.a. de Daylight Superband.
De bekendste band waar hij destijds in speelde was wel de band Avenue uit Lemmer, die 3 singles uitbracht.
Uiteraard betekende dat in die tijd veel Radio- en TV optredens, en er werd een special opgenomen in Singapore (Veronica).

Na Avenue kwam de Hi-Five Showband, een tien-mans showorkest met 3 blazers, 2 toetsenisten, een zanger en een zangeres etc. Dit orkest begeleidde veel bekende binnen- en buitenlandse artiesten op feesten en grote evenementen in Nederland, BelgiŽ, Luxemburg en Duitsland. Dit muzikale festijn duurde tot in 2001.

Daarna 'back to basic' in een Brabants kermis- en bruiloftsbandje (was desondanks heel erg leuk) en in 2004 trad Joop toe tot The Buffoons, die hij (niet persoonlijk) kende uit de sixties.

Vanaf het allereerste moment dat Joop overstapte van gitaar naar keyboards begon hij veel in studio's te werken. Hij produceerde vele begeleidingstapes zowel als muzikant als als arrangeur, wat in het begin 'noest handwerk' was, immers er bestond nog geen MIDI.....
Met de komst van MIDI ging de versnelling nog eens een paar tandjes hoger, het nam dermate grote vormen aan dat hij met 2 collega's een eigen studio begon, waar naast CD-produkties ook muziek bij videoprojekten werd gemaakt.

Er zijn nogal wat platen en later CD's uit de studio van No Nonsense Music gekomen, noemenswaardig zijn: Dikke Lul Band (nr. 3 notering), Zware Jongens (diverse hitnoteringen), Erik Hulzebosch (diverse hitnoteringen), Anneke Douma (Bonkefeart), Han Peekel (Album), Johan Vlemmix (diverse CD's), Johan Stekelenburg (Hé Hé Heleen) en nog vele andere bekende en minder bekende artiesten.

Toen het MIDI gebeuren voor meer mensen toegankelijk en dus de spoeling aanmerkelijk dunner werd, startte hij een eigen bedrijf dat websites produceerde, ook dat was op dat moment nog niet zoín algemeen verschijnsel en er viel nog wel wat mee te verdienen. Daarnaast ging No Nonsense Music ook artiesten boeken onder de naam Berk Music Entertainment, nu BME Bookings.

In 2006 verkocht Joop zijn websitebedrijf EWDesign aan een collega wegens de steeds maar toenemende aktiviteiten van BME Bookings, die nog datzelfde jaar een tweede vestiging in Eindhoven opende.
Discografie
 
Anneke Douma :: Bonkefeart Erik Hulzebosch :: Hulzebosch, Hulzebosch Johan Stekelenburg :: Hé Hé Heleen Han Peekel :: Album 'Hartverwarrend' Dikke Lul Band :: Dikke Lul Zware Jongens :: Anton Aus Tirol Zware Jongens :: Wurst Wurst Wurst Johan Vlemmix :: Wilhelmus Zware Jongens :: Stil Aan De Overkant Sipke de Boer :: Je Hebt Me Belazerd