Welkom op de pagina van Koos Wiekenkamp!
 
Koos Wiekenkamp In 1977 trad Koos toe tot The Buffoons de toenmalige leden waren o.a. Gerard en Ely van Tongeren, Don Biesbroek en op toetsen speelde Skip van Rooy (ex-Galaxy Lin met o.a. Robbie van Leeuwen).
Koos vervangt op dat moment de vertrekkende Maarten Assink.
Helaas gaan The Buffoons in 1979 uit elkaar.

In 1998 is Koos echter weer terug op het ouwe honk bij The Buffoons, die al in 1990 de draad weer oppakten.
Hij vervangt dan op drums Henk Bruinewoud, die dan niet uit The Buffoons vertrekt maar vanaf dat moment de frontman van The Buffoons wordt.

Koos voelt zich bij The Buffoons als een vis in het water, hij draagt met zijn stem een grote steen bij aan de 'close harmony' zang.
Biografie
 
Koos begon in 1965 bij een Enschedees bandje genaamd The Chains.
Met The Chains trad Koos op door het hele land, met als een van de hoogtepunten het voorprogramma van de Zweedse band The Hepstars (met als toetsenman Benny van het latere ABBA).

In 1969 verkaste Koos naar het beruchte Faghm uit Hengelo en Enschede.

Toen Faghm was uitgewoed trad Koos toe tot BLOCK uit Enschede (met o.a. Bert ter Brugge als zanger, een van de betere zangers uit Nederland!).

In 1974 begon Koos samen met de zanger Henk Bruinewoud de band Connection.
Connection bracht de single "Rosevalley" (geschreven door o.a. Henk Bruinewoud) uit op het label BASF, dat hetzelfde jaar de Tipparade haalde (Edward Niessing was medeproducent).
Hoewel "Rosevalley" in de uitvoering van Connection niet verder kwam dan een (eervolle) tipparade notering, had het lied toch wel een behoorlijke hitpotentie.
Het bekende Teach In uit Enschede nam het later op en stond er weken lang mee in de Top 40 (top 20 notering).

Met Adje v/d Berg richtte Koos in 1976 de band Teaser op, met o.a. als zanger Jos Veldhuizen (nu Flavium) en bassist Peter van Eyk.

In 1977 verving Koos Maarten Assink in The Buffoons.

Na uiteengaan van The Buffoons in 1979 speelde Koos in Re-Union uit Hengelo (met o.a. Henk Bernhardt en Georg Kwiotek en Bert Kuipers).

Na nog wat avonturen in Duitsland trad Koos in 1981 toe tot de band Wheels (met o.a. de gebroeders Meylink en Georg Kwiotek).

In 1982 vertrok Koos 'voorgoed' naar Duitsland, althans zo leek het voor een lange periode van ongeveer 16 jaar.

In 1998 is Koos weer terug op het ouwe honk bij The Buffoons, nu om Henk Bruinewoud te vervangen, die vanaf toen frontman van The Buffoons werd.