Afscheidsconcert Mystiek Theater Enschede 17 april 2016
Op zondag 17 april 2016 was het druk bij Mystiek aan de Raiffeisenstraat in Enschede. Een lange rij voor de kassa en even daarna .. "Uitverkocht". We hebben genoten :-). Na de aftrap door de Duitse Rock 'n Roll band "Brian Berry and the Beatkings" (waarvan Joop ook deel uitmaakt) werden vooralsnog voor de laatste keer The Buffoons hits live ter gehore gebracht. En daarna natuurlijk meer muziek. Foto's (door Hessel Bosch) zijn te vinden onder "Fotogallerij"

Even voorstellen: "Gunnar" is de naam...
Om voor Henk een passende vervangende zanger te vinden leek een utopie waarmee het voortbestaan van The Buffoons enigzins in gevaar kwam. Echter kunnen we met gepaste trots melden dat het toch is gelukt in de persoon van Gunnar Meemken een vervanger voor Henk te vinden. Dat we daarvoor wel naar Duitsland moesten is een bijkomstigheid. Inmiddels heeft hij al diverse optredens met The Buffoons achter de rug. Op het TextielBeat festival in Enschede op 18 december 2011 neemt hij officieel het stokje van Henk over. Hier meer ....
Henk Bruinewoud stopt na bijna 22 jaar trouwe dienst

In 1990 richt Henk samen met de gebroeders Van Tongeren de 2e generatie "The Buffoons" op. Tijdens het TextielBeat festival in Enschede op 18 december 2011 neemt hij officieel afscheid van het publiek als leadzanger van The Buffoons. Het bandleven kan hard en zwaar zijn; steeds weer een hele opgave. "Dit jaar werd ik 65 en dat geeft mij een mooie gelegenheid om te stoppen", zegt Henk. We danken hem voor jarenlange samenwerking, inzet en prachtige zang. Zijn unieke warme stemgeluid was kenmerkend voor The Buffoons. Henk was na Gerard en Ely de langst zittende Buffoon. Lees hier meer ....

The Buffoons in Live Interview op RTV-Oldenzaal / Radio Accent FM
Op zaterdag 8 januari 2011 is er tussen 11:10 en 12:00 een live interview met The Buffoons op RTV-Oldenzaal / Radio Accent FM. Ronald Glezer presenteert het programma "Confetti" waarin een vraaggesprek plaatsvindt met Koos, John, Henk, Joop en Harry. Tijdens het programma kunnen ook door de luisteraars vragen worden gesteld (0541-531333) en bestaat de mogelijkheid live in de uitzending te komen. Het programma is te beluisteren via internet radio op www.rtvoldenzaal.nl of www.accentfm.nl, via de ether op 107.4 en 106.2 MHz of via de kabel op 104.1 MHz.
Echt - Nep - Origineel - Oorspronkelijk - Gestopt - Misbruik - Wat is er aan de hand !?

Eigenlijk is er niets aan de hand, maar elders wordt ophef gemaakt en worden harde woorden gebruikt over het feit dat de huidige Buffoons niet legitiem zouden zijn. Er zijn twee generaties van "The Buffoons". De eerste generatie met o.a. Ely en Gerard van Tongeren ontstond in de zestiger jaren. De grondleggers van de tweede en huidige generatie "The Buffoons" zijn in 1990 wederom o.a. de gebroeders Van Tongeren. Eén van de grondleggers wie nota bene langer (15 jr) met de 2e generatie Buffoons heeft samen gespeeld dan met de originele, distantieert zich nu ineens van de mede door hem zelf opgerichte 2e generatie "The Buffoons" die hij wegens gezondheidsredenen moest en wou verlaten. We zijn ons terdege bewust van onvermijdelijke wisselingen maar houden als The Buffoons de muziek van The Buffoons met respect bescheiden en met gepaste trots levend, boekbaar, betrouwbaar, betaalbaar en beluisterbaar.  Lees hier meer ....

The Buffoons begeisterten Besucher - Mooie recensie uit Duitsland - (Osnabrücker Nachrichten Zeitung)
Osnabrück (MaK) – Einen unvergesslichen Abend bescherte die niederländische Gruppe “The Buffoons” den Besuchern der “Deutschen Scholle” am Samstag (6. 3.). Das Winterliche Wetter hinderte leider viele Musikfans daran, das Konzert zu besuchen. Vor spärlicher Besucherkulisse zeigten die 5 Musiker trotzdem ihre besondere Klasse. Perfekte Arrangements ergänzten die Vollblutmusiker durch erstklassigen Gesangseinlagen wie etwa “Maria” (West Side Story). Schollen-Wirt Michael Werner:”Das gehört zum Besten was Ich bisher in einigen Veranstaltungen gehört habe.”
© The Buffoons PUBLIEK GAAT MASSAAL UIT HET DAK BIJ JEUGDSENTIMENTMUZIEK

Boekelo - Het optreden dat The Buffoons afgelopen zaterdag gaf bij eetcafé De Buren was op de parkeerplaats al zichtbaar anders dan veertig jaar geleden. Waren het toen de Kreidlers en Zundapps die een afspiegeling vormden van de bezoekers, nu waren het de Opels en Volkswagens. In een bomvolle zaal gaf de beroemde sixtiesformatie onder aanvoering van zanger Henk Bruinewoud een muzikale show die niet geheel leunde op materiaal uit de jaren zestig. Nummers van The Beach Boys werden soepel afgewisseld met repertoire van The Eagles en zelfs een cover van lees hier meer.....

DOCUMENTAIRE POPMUZIEK IN DE JAREN 60 - 70:
Onze drummer Koos Wiekenkamp is weer terug van een trip naar Londen. Hij heeft daar een bezoek gebracht aan onze gemeenschappelijke vriend Wim de Vos. Daar heeft hij ook een ontmoeting (en interview) gehad met een oud-medewerker van Radio Caroline, die bezig is met het maken een documentaire over de pop-muziek uit de jaren 60 - 70. Dit item zal eind dit jaar worden uitgezonden op radio en T.V., wij houden u via onze website op de hoogte!
Release nieuwe single CD van The Buffoons.....
Door onze platenmaatschappij Telstar Music (zie ook www.telstar-music.nl) is onlangs een nieuwe single CD van The Buffoons uitgebracht.

De titel is "Please, Please Me" (Telstar Music STCD 00007), kijk voor meer gegevens op de pagina Discografie.

De CD is tijdens onze optredens te koop en ligt tevens in een aantal platenzaken.
GEZOCHT / GEVRAAGD:
Oud-Buffoon en mede-oprichter Gerard van Tongeren heeft het initiatief genomen om een soort van documentaire samen te stellen over The Buffoons. Hiervoor zoekt hij materiaal in de vorm van film, video en evt. dvd. Graag zou hij in contact komen met mensen die in het bezit zijn van dergelijk materiaal. U kunt zich met hem in verbinding stellen via het emailadres gerard@thebuffoons.nl.
© The Buffoons :: 03042545 Welkom op de WebSite van The Buffoons!

The Buffoons kunnen op een rijke historie bogen, die teruggaat tot ver in de roemruchte "sixties".
Hun internationale bekendheid danken zij aan hun opvallende 'close-harmony' zang. In de 60- en 70-er jaren scoorden zij in totaal 10 Top 40 noteringen (waaronder 4 Top 10 hits) en nog eens 5 tip noteringen in dezelfde lijst. Nog steeds spelen de 5 bandleden overal de oude hits, op speciale 'sixties'-evenementen, maar ook op tentfeesten, bedrijfsfeesten etc.
© The Buffoons :: buffns05The Buffoons spelen - met een daarvoor geëigend repertoire - ook avondvullend op bedrijfsfeesten, privéfeesten, diners-dansant, bruiloften etc., voor een wel zeer vriendelijke prijs (vraag info!).

Naast het repertoire (voor jong en oud), dat voor een dergelijke avond uitermate geschikt is, spelen de heren uiteraard ook de aloude Buffoons-hits.

In overleg is e.e.a. aan te passen aan speciale wensen.